Årlig studietur for frivillige og medarbejdere ved Hjallerup Kirke

Lørdag d. 21. maj 2022 (hele dagen)

Kære frivillige og medarbejdere ved Hjallerup Kirke

Hermed indbydes I til med ledsager at komme på tur ud i foråret lørdag d. 21. maj. Det er vores årlige studietur, hvormed menighedsrådet gerne vil sige jer alle stor tak for alt det gode arbejde, I gør ved kirken!

Programmet for dagen er noteret nedenfor, og tanken er, at det bliver en dag med tid til både oplæg og rundvisninger, god mad, snak, sang og fællesskab.

Vi håber, I har lyst tid og lyst til at deltage.
Mange hilsner Menighedsrådet i Hjallerup

SU mandag d. 9. maj til mki@km.dk eller annloustorgaard@gmail.com

NB – hvis I erfarer, at der er frivillige eller medarbejdere, som ikke har fået indbydelsen, så giv meget gerne besked, så vi kan få rettet op på fejlen

Afgang fra Hjallerup Kulturhus kl. 10.00
Ankomst Aalborg
Foredrag i Folkekirkens Hus ved Kaare Johansen, daglig leder af Café Parassollen, og Tinus, tidligere hjemløs i Aalborg. (11.00 – 12.15)
Frokost som vi spiser i Folkekirkens Hus (12.15-13.00)
Efter frokosten (13.00 – 14.00) er der to valgmuligheder, alt efter hvor godt til bens man er:
1) Vandring i byen, hvor Tinus viser nogle af de steder, der har fyldt for ham i sit liv som hjemløs.
2) Besøg i udgravningerne under Salling eller café Parasollen.
Kaffe i Folkekirkens Hus (14.00 – 14.45)
Afgang fra Folkekirkens hus 15.00
Kirkebesøg på vejen til Gjøl
Andagt (16.30- 17.00)
Gjøl Kro med fortælling og aftensmad (17.30 – 20.30)
Hjemkomst senest 21.30

Mere om programmet:
Cafe Parasollen er en social cafe, der samarbejder med KFUM Sociale arbejde.  Cafeen er et alkoholfrit spise- og værested, der giver tilbud om omsorg og samvær, samt at støtte og hjælpe enhver med problemer, som selv ønsker at blive hjulpet gennem hjælp til selvhjælp.

I foredraget og på vandringen med Tinus, der er tidligere hjemløs, vil vi få et nyt perspektiv på byen – og måske også livet. Tinus vil bl.a. fortælle om et liv med nederlag, misbrug, vold, svigt og alt det andet, man ikke kan se på et menneske med det blotte øje.

Gjøl Kro
Her skal vi spise – men dertil også høre forpagterens Peter Kjeldgaards personlige historie – en rejse fra at være kriminel til i dag at være forpagter. I et med interview Peter og hans hustru, Natazja, fortæller de, at de håber på at kunne inspirere andre unge mennesker, der har haft det svært.  ”Vi kommer fra en opvækst, der har gjort, at vi ikke har klaret os særlig godt i livet. Jeg vil gerne vise kriminelle og folk med diagnoser, at man kan det, man selv tror på,” siger Peter Kjeldgaard.

Museet under Algade
Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, der ligger tre meter under en af byens travleste gågader, Algade. - Her fortælles historien om gråbrødreklosteret, der lå præcis her fra 1240’erne til det blev nedlagt i 1530. Området, hvor klosteret lå, er også der, hvor Aalborg som by opstår, og museet fortæller derfor også om den markedsplads, der lå samme sted i begyndelsen af 900-tallet, flere ukendte kirker og de byhuse, der til sidst måtte vige pladsen til fordel for munkenes kloster.